Ektam’da grev, 12’nci gününde “dimdik ayakta”

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş)  Ektam emekçilerinin başlattığı süresiz grevin 12’nci gününde sürdüğünü belirterek yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, grevin “dimdik ayakta” olduğu vurgulandı.

“Kıbrıs’ın değerlerini hiçe sayanlara, emeği yok sayanlara ve halkın iradesini görmezden gelenlere inat; biz uzlaşıdan yana olanlar geri adım atmayacağız, inandığımız yoldan dönmeyeceğiz” ifadelerine yer verilen açıklamada, Meclis önünde direnen sendikaların mücadelesi de selamlandı.

Açıklamada, “Meclis önünde direnen tüm sendikaların onurlu mücadelesini selamlıyor; emek sömürüsüne, adaletsizliğe ve dayatmalara karşı verilen bu haklı direnişin sonuna kadar arkasında durduğumuzu ilan ediyoruz” denildi.