Konstantinos Kombos bugün New York’a gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Marc Rubio’nun, dışişleri bakanlarına verdiği geleneksel akşam yemeğine de k atılacak olan Kombos, 80’inci BM Genel Kurulu haftası boyunca bir dizi ikili görüşme de yapacak.

Aynı gazete 80’inci BM Genel Kurulu çerçevesinde Genel Sekreter Antonio Guterres’in Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile yapacağı görüşmeden beklenti çıtasının düşük olduğunu yazdı.

Gazete Rum diplomatik kaynakların, Guterres’in gelecek cumartesi günü gerçekleşecek üçlü görüşmeyi müzakereleri canlandırma çabasına bağlılığını göstermek istediği, Tatar ve Hristodulidis’in New York’ta bulunacak olmasını da Cenevre ve New York’ta gerçekleştirilen gayriresmi formdaki genişletilmiş Kıbrıs görüşmelerinde mutabık kalınan güven yaratıcı önlemler konusunda şu ana kadar üretilenleri kapitalize etmek için kullanacağı değerlendirmesini aktardı.

-“Menelau: Süreci şekillendirecek ve bundan sonra atılacak adımları kararlaştıracak noktaya geldik”