Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, UBP Aday Tanıtım Şöleni’nde yaptığı konuşmada, hükümetin son beş yılda gerçekleştirdiği yatırımlara dikkat çekerek, Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni (CTP) eleştirdi. Üstel, “Onlar bu ülkenin kalkınmasına hayır diyorlar, biz evet diyoruz. Onlar federasyon diyor, biz egemenlik ve devletçilik diyoruz” ifadelerini kullandı.
Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel, partisinin aday tanıtım şöleninde konuştu.
Hükümetin son beş yılda hayata geçirdiği projeleri değerlendiren Üstel, ülkenin dört bir yanında önemli yatırımlara imza attıklarını belirterek, yeni dönemde de istikrar ve kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
“ONLAR KONUŞTU, BİZ ÇALIŞTIK”
Son beş yılda altyapıdan spora, sosyal desteklerden büyük yatırımlara kadar birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Üstel, kadınlara, gençlere, engellilere ve yaşlılara yönelik desteklerin artırıldığını kaydetti.
Üstel, gerçekleştirilen yatırımların KKTC’nin geleceği açısından önem taşıdığını belirterek, hükümetin icraatlarına yönelik eleştirilere yanıt verdi.
Ülkenin kalkınması için çalıştıklarını vurgulayan Üstel, muhalefetin ise birçok projeye karşı çıktığını savundu.
“ONLAR HAYIR DEDİ, BİZ KALKINMAYA EVET DEDİK”
Konuşmasında CTP’yi hedef alan Üstel, Türkiye ile iş birliği içerisinde hayata geçirilmesi planlanan büyük projelere muhalefetin karşı çıktığını ileri sürdü.
Su temin projesi, elektrik, doğal gaz ve fiber optik altyapı yatırımlarına değinen Üstel, söz konusu projelerin ülkenin ekonomik kalkınması açısından önemli olduğunu belirtti.
Üstel, “Onlar bu ülkenin kalkınmasına hayır diyorlar, biz evet diyoruz. Onlar bu ülkenin gençlerine hayır diyorlar. Onlar Türkiye ile yapılacak bütün büyük projelere hayır diyorlar” ifadelerini kullandı.
Muhalefetin büyük yatırımlara yönelik tutumunu eleştiren Üstel, bu karşı çıkışların federasyon hedefiyle bağlantılı olduğunu iddia etti.
“ONLAR FEDERASYON DİYOR, BİZ EGEMENLİK DİYORUZ”
Kıbrıs meselesine de değinen Üstel, UBP’nin iki devletli çözüm politikasını kararlılıkla savunduğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki ilişkilerin önemine işaret eden Üstel, iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Üstel, “Biz egemenlik diyoruz, devletçilik diyoruz, onlar federasyon diyor” sözleriyle CTP’nin Kıbrıs sorununa yönelik yaklaşımını eleştirdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iki devletli çözüm konusunda oy birliğiyle karar aldığını hatırlatan Üstel, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde de hükümet ortaklarıyla birlikte iki devletli çözüm yönünde adım attıklarını ifade etti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası platformlarda KKTC’nin tanınması yönünde çağrılarda bulunduğunu belirten Üstel, CTP’nin ise federasyon politikasını sürdürdüğünü savundu.
“İKTİDARDA OLDUKLARI DÖNEMDE TEK ÇİVİ ÇAKMADILAR”
CTP’nin geçmiş hükümet dönemlerini de eleştiren Üstel, kamu maliyesi ve yatırımlar konusunda muhalefete yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Geçmiş dönemlerde kamu çalışanlarının maaşlarının taksitlerle ödendiğini ileri süren Üstel, kendi hükümetleri döneminde ise ekonomik zorluklara rağmen yatırımlara ve sosyal desteklere devam ettiklerini söyledi.
CTP’nin iktidarda bulunduğu dönemlerde ülkeye kalıcı eserler kazandırmadığını savunan Üstel, muhalefetin bugün de somut projeler yerine eleştirilere ağırlık verdiğini öne sürdü.
Üstel, “Bunlar iktidarda oldukları yıllarda bu ülkeye tek çivi çakmadılar, tek eser bırakmadılar. Şimdi sadece konuşuyorlar” dedi.
“ÖNÜMÜZDEKİ BEŞ YILDA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”
Konuşmasının sonunda yeni döneme ilişkin hedeflerine değinen Üstel, UBP’nin önümüzdeki beş yıllık süreçte de yatırımlara ve projelere öncelik vereceğini belirtti.
Ülkenin kalkınması için istikrarın önemine vurgu yapan Üstel, “Bizim önümüzde beş yıl için yapacak çok işimiz var” ifadelerini kullandı.
Üstel, konuşmasının ardından UBP’nin yeni dönemde hayata geçirmeyi hedeflediği projelerin tanıtımına geçileceğini duyurdu.
Üstel’den gençlere bedelli askerlik müjdesi: “Yeni dönemde hayata geçireceğiz”
Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, UBP Aday Tanıtım Şöleni’nde yaptığı konuşmada, gençlerin yaşadığı askerlik sorununa dikkat çekerek, yeni dönemde bedelli askerlik uygulamasını hayata geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Üstel, askerlik yükümlülüğünün gençlerin eğitim, iş ve evlilik planlarını olumsuz etkilediğini belirtti.
Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel, partisinin aday tanıtım şöleninde gençlere yönelik projelerini açıkladı.
Enerjiden teknolojiye, spordan kültüre, ulaşımdan sosyal konutlara kadar birçok alanda yeni yatırımlar planladıklarını belirten Üstel, gençlerin ülkede kalmasını sağlayacak düzenlemelere öncelik vereceklerini söyledi.
“GENÇLERİMİZİN HAYATLARINI PLANLAMASININ ÖNÜNDE ENGEL OLMASINI İSTEMİYORUZ”
Gençlerin karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan birinin askerlik yükümlülüğü olduğunu ifade eden Üstel, bu nedenle çok sayıda gencin yurt dışında yaşamayı ve çalışmayı tercih ettiğini savundu.
Askerliğin ülke açısından taşıdığı öneme işaret eden Üstel, buna karşın mevcut uygulamanın gençlerin gelecek planlarını zorlaştırdığını belirtti.
Üstel, askerlik nedeniyle gençlerin çalışma hayatına katılmakta, akademik eğitimlerini sürdürmekte ve aile kurmakta güçlük yaşadıklarını dile getirdi.
“GENÇLERİMİZ 30 YAŞINI GEÇMEDEN EVLİLİK PLANLAYAMIYOR”
Askerlik meselesinin yalnızca gençleri değil, aileleri de yakından ilgilendirdiğini belirten Üstel, mevcut durumun evlilik yaşının yükselmesine neden olduğunu savundu.
Gençlerin geleceklerini kendi ülkelerinde kurabilmelerini istediklerini ifade eden Üstel, yurt dışında yaşayan gençlerin de KKTC’ye dönmesini teşvik edecek adımlar atacaklarını söyledi.
“YENİ DÖNEMDE BEDELLİ ASKERLİK”
Konuşmasının bu bölümünde gençlere seslenen Üstel, yeni döneme ilişkin bedelli askerlik düzenlemesini duyurdu.
Üstel, gençlerden cep telefonlarının kameralarını açarak açıklamasını kaydetmelerini istedi.
Bedelli askerlik uygulamasının gençlerin geleceklerini planlamalarını kolaylaştırmayı amaçladığını belirten Üstel, düzenlemenin yeni dönemde hayata geçirilmesini hedeflediklerini ifade etti.
Üstel, gençlerin eğitimlerini tamamlayarak çalışma hayatına katılabilmelerinin, aile kurabilmelerinin ve geleceklerini KKTC’de planlayabilmelerinin öncelikleri arasında bulunduğunu vurguladı.






